16 Mayıs 2010 Pazar

Turkcell Süper Lig şampiyonu Bursaspor oldu

Turkcell Süper Lig şampiyonu Bursaspor oldu.

şampiyon bursa spor 2009-2010 sezonu şampiyonu Turkcell Süper Lig’de dört büyüğün dışında Bursaspor Şampiyon oldu. 2009-2010 sezonunun kapanış maçında Bursaspor, Beşiktaş'ı 2-1 yenip, Fenerbahçe'nin de sahasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kalmasıyla şampiyonluğunu ilan eden Bursaspor'un bu başarısı büyük sevinç yarattı.

Bursaspor-Beşiktaş maçının bitiminin ardından bir süre İstanbul Kadıköy Stadı'ndaki Fenerbahçe-Trabzonspor maçının sonucunu bekleyen yeşil-beyazlı teknik heyet ve futbolcular, maçın 1-1 bittiği haberinin alınmasının ardından büyük bir sevinç yaşadı.

Bu arada Fenerbahçe-Trabzonspor maçı oynanırken maçın son saniyelerinde stat hoparlöründen Bursa Beşiktaş maçının 2-2 olduğu anons edilince Fenerbahçeli taraftar ve futbolcular stad içerisinde kısa süren bir kutlama yaptı. Gerçeğin öğrenilmesinin ardından stad içinde ve stad dışında istenmeyen olaylar meydana geldi. Olaylara müdahale eden emniyet güçleri birçok kişiyi gözaltına aldı.

Bursa’da ise Futbolcuların şampiyonluk sevincine bir süre sonra taraftarlar da ortak oldu. Tribünlerden sahaya inen taraftarlar Bursa Atatürk Stadı'nı adeta doldurdu.

Trabzonspor lehine tezahürat yapan taraftarlar, "İşte şampiyon, işte taraftar" tezahüratları yaptı.

Bursasporlu futbolcular sevinç gösterisini kesip soyunma odasına giderken, taraftarlar sevinç gösterilerine saha içinde devam etti. Bu sırada taraftarların üzerine yeşil-beyazlı konfetiler atıldı.

Turkcell Super Lig'de, tarihinde ilk kez şampiyonluğunu ilan eden Bursaspor'un taraftarları, maçın bitiş düdüğüyle birlikte indikleri sahayı uzun süre terk etmedi.

Bursa Atatürk Stadı'nda maçın bitiş düdüğünün hemen ardından sahaya giren taraftarlar, tüm anonslara rağmen tribünlere dönmedi.

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı lehine "büyük başkan" tezahüratları yapan taraftarlar, şampiyonluk yarışında oldukları Fenerbahçe Kulübü ve Başkanı Aziz Yıldırım'a da gönderme yaptı.

Taraftarların sahayı terk etmemesi üzerine devreye tribün liderleri girdi. "Teksas" tribününün lideri "Amigo Selim" mikrofonu eline alarak, taraftarları tekrar tribüne yönlendirdi. Taraftarlar, bir süre sonra tribün liderlerinin tribüne dönün çağrısına olumlu yanıt verdi.

Daha sonra, saha ortasına kupa töreni için bir platform oluşturuldu. Kupa töreninin yapılacağı alan da özel güvenlik elemanları tarafından çembere alındı.

Bursaspor'un Turkcell Süper Lig şampiyonluğunu kazanmasının ardından, taraftarlar Kızılay Heykel’de toplanarak sevinç gösterilerinde bulundu.

Maçın hemen ardından, Kızılay'daki Güven Anıtı önünde, toplanan çok sayıda Bursasporlu taraftar, meşaleler yakıp, davul zurna eşliğinde takımları lehine sloganlar atarak şampiyonluğu kutladı.

Ellerindeki yeşil-beyaz bayraklar ve flamaları sallayan taraftarlara, Ankaragücü taraftarları da destek verdi.

Bursaspor ve Ankaragücü taraftarları da zaman zaman Trabzonspor lehine, Fenarbahçe aleyhine tezahüratta bulundular.

Bursaspor'un şampiyonluğunu Heykel’de kutlayan yeşil-beyazlı taraftarlara, sürücüler de kornalarını çalarak destek verdi.

Kutlamaların merkezi olan Heykel’de, çok sayıda polis ekibinin güvenlik önlemi aldığı görüldü. Kutlamalar devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder