14 Mayıs 2010 Cuma

ikbal gürpınarla şifalı yemekler programı

İKBAL GÜRPINAR ŞİFALI YEMEKLER PROGRAMI

İkbal Gürpınar'ın sunduğu İkballe şifalı yemekler programının konuğu Yard. Doç. Dr. Ömer Coşkun'du. İkbal Gürpınar'ın programında Doktor Ömer Coşkun şifalı bitkiler konusunda eşsiz bilgiler verdi. Ayrıca kuzu kapama ve patatesli kır pidesi yapıldı. Yine İkbal hanımın pozitif ve güler yüzlü tavırları ile neşeli ve şeker tadında bir program oldu.

DOKTOR ÖMER COŞKUN BİTKİ KÜRLERİ:

Reflü için: Meyan kökü çayını önerdi.

Bağırsaklar için: Kabak çekirdeği ve kekik çok faydalı olur dedi.

Bayanlarda aşırı tüylenme için: Çobançökerten, ökseotu, ginseng, adaçayı sabah akşam çay olarak demlenip içilecek. Tabiki hepsi birden değil dönüşümlü olarak kullanılacaktır. Çay 1 bardak kaynar suya bir tatlı kaşığı bitki koyulup 5 dakika demlenip süzülerek elde edilecektir. Ayrıca hergün taze nane yaprağı yenmeside iyi gelecektir.

Uyuz için: Doktor Ömer coşkun uyuz hastalığı için lavanta, biberiye ve defne bitkileri ile hazırlanan bir kür açıkladı.
Uyuz kürü: 1 litre suyun içine 4-5 defne yaprağı, 1 tatlı kaşığı biberiye, 1 tatlı kaşığı lavanta 10 dakika kaynar suda demlenip süzülecek hem içilecek hemde sorunlu bölgelere sürülecek.

Zayıflamak için: Sabah aç karnına havanda dövüp toz haline getirilen 1 tatlı kaşığı çörekotu yenilecek. Biberiye, funda, yeşil çay, kekik çay olarak demlenip dönüşümlü olarak içilecek. Ayrıca mürver çiçeği toz olarak 1 tatlı kaşığı yutulacak.

Kalp-damar hastalıkları için: Dağlardan toplana ısırgan otlu çay, hayit tohumu, alıç yaprağı çiçeği, ebegümeci çayı, omega desteği için de keten tohumu, semizotu, balık mutlaka yenilecektir.

Astım hastaları için: Sıcak suya 3-4 damla okaliptus yağı koyulup buğu yapılacak. Çingeveni, zencefil, bamya tohumu, çörtük, hibiskus, çörekotu, adaçayı, mersin yaprağı, gül hatmi çayları dönüşümlü olarak içilecek.

Polinöropati hastalığı için: Kantaron yağı, ayak parmaklarından başa kadar sürülecek. 40 kilit otu 1 litre suya 3 yemek kaşığı koyup 10 dakika kaynatılarak hazırlanıp ayaklar içinde bekletilecek. Ayrıca ebegümeci ve ökseotu çayları içilecek.

Ciltteki yara ve kızarıklıklar için: Kudret narı zeytinyağı içerisinde bekletilip yara yada kızarıklık olan bölgeye sürülecek. Birde hodan bitkisi kullanılabiliyor.

Kabızlık için: Zeytinyağı içine 3-4 damla limon damlatılıp yutulacak. Sinameki 3 gün boyunca hergün 1 çay kaşığı yenilecek 3 gün ara verilip tekrar 3 günlük kür olarak uygulanabilir. Ardıç yağı da kabızlık için iyi gelen bir bitki yağıdır.

Kramplar için: Doktor Ömer Coşkun vücutta oluşan kasılma ve kramların B6 vitamini eksikliğinden kaynaklandığını söyledi. Kramp şikayeti olanlar için yoğurt suyu içmelerini tavsiye etti.

Sinüzit için: Doktor Ömer Coşkun sinüzit hastalığı sinüslerin tıkanması sonucu oluştuğunu belirtti. Nezle grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonları yada burun kemiği eğriliği sonucunda oluştuğunu söyledi. Sinüslerin tıkanması sonucunda nefes alma zorlaşır ve beyne yeterli oksijen gitmez buda çeşitli hastalıklara sebep olur şeklinde açıklama yapan doktor Coşkun sinüzit için şu bitkileri önerdi.
*Okaliptus, burun deliklerine birer damla damlatılacak.
*Zencefil, bal ile macun haline getirilip günde bir kaşık yenilecek.
*Andız pekmezi sinüzit için şifalı bitkiler biridir.

Doktor Ömer Coşkun yolculuk sırasında yanımızda bulunması gereken bitkileri açıkladı. Yolculuk ve hava değişikliği sonucu vücudumuzda ki değişimler sonucu oluşabilecek rahatsızlıklarımıza karşı çantamızda bulunması gereken acil şifa bitkilerini şu şekilde sıraladı:
*Ebegümeci, solunum yolları için iyi gelir. 1 bardak kaynar suya 1 tatlı kaşığı demlenip çay olarak içilir.
*Karabaşotu, rahatlatıcı etkisi vardır. Aynı şekilde demlenip çay olarak kullanılır.
*Oğulotu, Sakinleştirici olarak etkilidir. Çay olarak demlenip içilir.
* Bodur otu, bağırsaklar için çok faydalıdır.

Hamile kalmak için: 1 litre kaynayan suya 3 yemek kaşığı 40 kilit otu koyulup 5 dakika kaynatılıp, kapattıktan sonra içine 1 kaşık civanperçemi koyulacak, ılıyınca bir leğene dökülüp oturma banyosu yapılacak. 20 dakika boyunca hiç kalkmadan oturulacak.
Ayrıca şu çaylar takviye olarak içilecek: Buğday özü, ebegümeci çayı, hayit suyu, aslanpençesi bitkileri 1 bardak kaynar suya 1 tatlı kaşığı koyulup 5 dakika demlenerek sabah, öğle ve akşam günde 3 öğün sırayla içilecektir.

Unutkanlık için: Havuç suyu taze sıkılıp içine 1 tatlı kaşığı çörekotu yağı yada zeytinyağı katılarak akşamları bir bardak içilecek. Ayrıca ceviz çok faydalıdır. Biberiye çayıda unutkanlık için etkili bir çaydır. 1 bardak kaynar suya 1 tatlı kaşığı demlenerek içilir. Daha ağır bir unutkanlık durumu varsa alzeimer gibi ginko bloba hergün bir tablet alınmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder