Sofralarımızın en önemli besinlerinden biri olması gereken bezelye ile ilgili bilinmesi gerekenler bu yazımızda ele alınmıştır. İster salatalarımızda, ister et ve sebze yemeklerimizde, isterse salatalarımızda kullandığımız ve isterse sadesini yaptığımız sebzelerden bezelyenin özellikleri ve faydaları aşağıdadır.
Bezelye: protein, lif ve nişasta açısından zengin bir besindir. Bezelye a, c ve b grubu vitaminlerinin yanı sıra demir, fosfor ve potasyum gibi mineralleri de içinde barındıran besleyici bir sebzedir. Kuru bezelye protein ve nişasta açısından taze bezelyeden daha zengindir. Bununla birlikte, taze bezelyeyi sindirmek daha kolaydır.
Bezelyenin faydaları;
Bezelye vücuda enerji verir ve vücudu kuvvetlendirir.
Kasların gelişmesine ve yenilenmesine yardım eder.
Kansızlığa iyi gelir.
Kan kanserine karşı koruyucudur.
Karaciğerin çalışmasını düzene sokar.
Özellikle taze bezelye bağırsakları çalıştırarak kabızlığı giderir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder