11 Haziran 2010 Cuma

en besleyici beş meyve

Çeşit çeşit meyvelerin olduğu, hemen hemen hergün yeni bir meyvenin pazara indiği şu günlerde meyvelerin besleyici özelliklerini biliyor musunuz? Özellikle diyet yapanlar ve zayıflamak isteyenlerin mutlaka bilmesi gereken besleyici özelliği bulunan ve tok tutan meyveler özellikleri ile birlikte bu yazımızda belirlenmiştir.

Karpuz
tam bir c vitamini deposudur. Ayrıca karotenoid (betakarotenin de üyesi olduğu, bitki ve hayvanlarda bulunan yeşil ve sarı pigmentler ki hastalıklara karşı etkili oldukları biliniyor.) Ve yüksek miktarda lif içeren karpuzun kalorisi de düşüktür.

Kayısı:
zengin bir betakaroten kaynağıdır. Bol miktarda potasyum, lif ve bir miktar da c vitamini içerir. Kuru kayısıda c vitamini bulunmaz, ancak iyi bir demir kaynağıdır.

Portakal
c vitamini ve folat içerir. Aynı zamanda, sadece suyunu içmek yerine, meyveyi de yerseniz, içinde bulunan liften de faydalanmış olursunuz.

Greyfurt
gene bolca c vitamini, karotenoid, kolesterol düşüren cinsten lif, pektin (bazı ham meyvalarda bulunan jelatinli bir madde) ve pek çok fitokemikal vardır.

Papaya
bizim pek tanımadığımız tropikal bir meyve olan papaya da yüksek miktarda c vitamini, karotenoid, lif ve potasyum içeri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder