24 Mayıs 2010 Pazartesi

adatma ile ilgili ilginç gerçekler

Kadın ya da erkek. Hiç kimse aldatılmaktan hoşlanmaz. Ancak kişisel tarihimizde küçük ya da büyük, mutlaka bir aldatma hikâyesi vardır. Söz konusu hikâye; bir başkasını görünce duyulan belli belirsiz heyecandan ve küçük, zararsız flörtlerden tutun da, bir başkası için sevgiliyi ya da eşi terk etmeye kadar geniş bir yelpazede düşünülebilir. Acaba neden bize yapılmasından kesinlikle hoşlanmadığımız, hatta karşı karşıya kaldığımızda korkunç bir bunalıma sürüklendiğimiz bu muameleyi en yakınımıza reva görürüz?

Alman Bild am Sonntag Gazetesi'nde yer alan haberde, Londra'daki St. Thomas Hastanesi'nde Prof. Tim Spector ve ekibi tarafından yapılan araştırmaya yer verildi. Kadınlara aldatma alışkanlıkları hakkında sorular sorularak bilgi alınırken, çıkan sonuç oldukça şaşırtıcı oldu: Kadınlardan yüzde 23'ü eşini aldattığını söyledi. Daha ilginci ikiz kardeşlerden biri, eşini aldattığını söylediyse diğer kardeşin de ihanet etme olasılığı yüzde 55 olarak ortaya çıktı. Genleri aynı olan tek yumurta ikizlerinde iki kardeşin de aldatma olasılığının daha da yüksek olduğu belirlendi.

Prof. Spector, ihanetin genlerle ilgisi olmasının, çeşitli genlerin birbirine etki yapmasından kaynaklanabileceğini söyledi. Prof. Spector, "Aynı durum, insanların riski sevmesinde de yaşanıyor. Burada da birçok genin birbirine etkisi bu duyguyu ön plana çıkarıyor" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder