25 Mayıs 2010 Salı

göz farı rengi seçerken dikkat

Göz farı rengi seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar;

Bir kadında gözler çok dikkat çeker. Sizde gözlerinizin daha çekici görünebilmesi veya dikkat çekmesi için göz farı sürerken bu yazımızı mutlaka okuyunuz. Unutmayın ki güzel bir makyajın sırrı doğal renklerinizle (saç, göz, cilt) makyaj renkleriyle uyumu sağlamaktır.

Bunun için aşağıda verdiğimiz tamamlayıcı renkler tablosundan göz renginizi tamamlayan tonlarda far renkleri seçebilirsiniz. Bunun için göz renginizin tam karşısındaki rengi seçin ve tercihinize göre bu tonun gri veya ten renginize yakın tonlarında göz makyajınızı tamamlayın.

Bu renk tablosunu rujunuzu seçmek için de kullanabilirsiniz mesela gözleriniz maviyse turuncu tonlarındaki rujlar, yeşilse bordo tonlarındaki rujlar yüzünüze ışıltı verecektir.

Açık kahverengi gözler: Her rengi seçebilirler, özellikle altın rengi, kahve-portakal tonları, gri-yeşiller, gri-maviler, haki yeşiller.

Yeşil gözler: mürdüm, lila, gülkurusu tonları

Mavi gözler: kayısı, kahve-portakal tonları kullanabilirsiniz, ama maviden kaçının zira mavi renk mavi gözü donuk gösterir gene de mavi kullanmak isterseniz lilaya, griye veya yeşile kaçan mavileri tercih edin.

Koyu kahve gözler : Açık kahve rengi gözler gibi bir çok rengi kullanabilirsiniz, koyu gri,mat kahve gibi tonlar ile de farklı bir görünüm elde edebilirsiniz ancak göz farında çok açık simli tonları kullanmayın bunlar gözün beyaz kısmına sarı bir görünüm verirler.

Ve unutmayın renkli makyaj yüzün sadece hareketli kısımlarına yapılır: göz, dudak, yanak gibi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder