22 Mayıs 2010 Cumartesi

saçlar saç bakımı saçlar ile ilgili bilinmesi gerekenler

Saçlarımıza verdiğimiz değişik şekiller sayesinde kendimize güvenimiz artar, hayata bakışımıza kadar bir çok ruh halimizi saçlarımızın şekli yönlendirir. Peki bizim için bu kadar değerli olan saçlarımız ile ilgili özellikle bakım konusunda ne kadar bilgimiz var? İşte siz değerli ziyaretçilerimize saç ile ilgili bilinmesi gereken bazı öneriler;

Saçlarınızı mümkün olduğunca açık havada kurutmaya özen gösterin. Sıcak fönler oluşturdukları yapay çöl iklimiyle parlaklıklarını kaybetmelerine neden olur.

Değmesin yağlı boya! evet, belki saçlarınızın kendi doğal rengi güzel ama taze ve canlı bir renk tonu da size farklı bir hava katabilir. Oksidatif boyalarla yeni saç renginiz yaklaşık iki ay ya da başka bir deyişle 6-8 yıkama boyunca kalıcılığını korur. Bunun en büyük nedeni saç yapısının bu sırada korunuyor olmasıdır.

Eski saç boyaları sadece saçta tutunurken, oksidasyon geçirmiş renk maddeleri doğrudan saçın içine nüfuz edebilir. Ama dikkat, saç renginin açılması o kadar kolay bir işlem değildir. Saçın kepek tabakasını kurutarak aynı zamanda yapısının bozulmasına ve saman gibi kurumuş saç tellerinin ortaya çıkmasına neden olurlar.

Bazen hayal ettiğiniz saç rengi de iyi sonuç vermeyebilir. Saçta az bekletilmiş boya sarı ya da turuncu tutamlar oluşturabilir. Ayrıca havuzlar da boyalı saçlar için risk oluşturmaktadır.

Kullanılan klor sarı tonu kolaylıkla yeşile çevirebilir. Bunun için saçlarınızı haftada bir kez olmak üzere peeling ya da derin etkili temizleyici şampuanlarla yıkayın. Böylelikle jöle, köpük gibi şekillendiricilerden, kireç ya da mineral artıklarından saçlarınızı korumuş olursunuz.

İmdat saçlarım dökülüyor. Sadece erkeklerin değil kadınların da son yıllarda en büyük kabuslarından biri saç tellerinin incelmesi. Araştırmalar, bu duruma her üç kadından birinde rastlandığını ortaya koyuyor.

Eğer saçlarınızın günde en az 100 telini kaybediyorsanız, siz de o riskli gruptansınız demektir. Bu durumda eczanelerde bulabileceğiniz hormonal etkili ürünlerin yanı sıra homeopatik preparatlar için de uzmanlardan yardım almalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder