27 Eylül 2010 Pazartesi

zencefil yağı

Zencefil yağı

Zencefil yağı, sindirim sorunu yaşayanlar için çözüm sağlıyor. Soğuk algınlığı için çok etkili. Zihnin canlanmasını ve hafızanın güçlenmesini de sağlıyor. Saça parlaklık veriyor. Masaj yağı olarak kullanılıyor.

Ahmet Maranki tarafından kolesterol düşüren bitkiler arasında sayılan zencefil, soğuk algınlığı için de faydalı olarak biliniyor. Soğuk algınlığında çabuk iyileşmeyi sağlar. Zayıflama konusunda da kullanılmaktadır. Zencefilin kendisi gibi, zencefil yağı da oldukça faydalı bir bitki yağıdır ve çok çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

ZENCEFİL YAĞI NEDİR?

Zencefil yağı, zencefil bitkisini kök gövdesinden damıtılarak elde edilir. Zencefil, günümüzde Hindistan ve Malezya ile diğer bazı tropikal bölgelerde yetiştirilmektedir. Ülkemizin iklimi uygun olmadığından Türkiye’de zencefil yetişmez.

Zencefil yağı içeriği: Zencefil yağı, nişasta, rezin ve uçucu yağlar içermektedir.

ZENCEFİL YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Buhar yoluyla kullanılırsa: Zencefil yağı soğuk algınlığı tedavisi için kullanıyor. Buhar yoluyla kullanıldığında oldukça fayda sağlayan zencefil yağı, soğuk algınlığı, nezle, bulantı, halsizlik durumlarında etkili olabiliyor.

Masaj yağı olarak kullanılırsa: Zencefil yağı, masaj yağı olarak da kullanılabiliyor. Masaj yağlarında veya banyoda kullanıldığında romatizma, eklem ve adele ağrılarında, kan dolaşımının zayıf olduğu bölgelerde, faydalı olduğundan kullanılması tavsiye ediliyor.

Aromaterapide;  kan dolaşımını hızlandırmak, öksürüğü gidermek, kasların gevşemesini sağlamak için kullanılır.

Dahilen, içildiği zaman: Dahilen yatıştırıcı ve gaz söktürücü özellikleri vardır. Beden ve zihin gücünü artırır. Kusmayı ve ishali önler. Isıtıcı, uyarıcı ve antiseptik etkileri vardır. Karaciğer yetmezliği için faydalı olduğu söylenir. Felçli hastalarda kullanılabilir. Karın ağrılarını giderdiği, romatizmayı tedavi ettiği ve saça parlaklık verdiği bilinen faydaları arasındadır.

Zencefil Yağı Nasıl Kullanılır?
Zencefil yağının kullanımı haricen ve dahilen olabilir. Dahilen; 1 fincan suya 2-3 damla damlatılarak günde 2 defa kullanılır. Haricen ise ; cilde masaj yapılarak kullanılır.

Zencefil Yağı Yan etkileri
Hassas ciltli olanların zencefil yağını kullanmamaları gerekir. Zencefil yağı, normalde zehirsizdir ve cildi tahriş etme özelliği yoktur. Ancak hassas ciltlerde, tahrişe sebep olabilir. Işığa karşı duyarlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder