2 Ekim 2010 Cumartesi

yumurta akı ile yanık tedavisi

YUMURTA AKI İLE YANIK TEDAVİSİ

Yumurta akının yanık tedavisinde kullanıldığını biliyor muydunuz? Yanıkların etkin ve basit bir biçimde üstelik hiç iz bırakmayacak şekilde tedavi edilmesinde yumurta akından faydalanıldığı belirtilmektedir.
Yanıklar gerektiğinde yumurta akı kullanılarak basit ve etkin biçimde tedavi edilebilir.

Bu yöntem itfaiyecilerin eğitimi sırasında ders olarak verilmiştir. Bir yanık meydana geldiğinde, kapsadığı alan ne olursa olsun ilk yardım, etkilenen alanı sıcaklık azalıncaya ve deri tabakalarını
yakmayı bırakıncaya kadar soğuk suyun altına tutmak ve sonrasında bu bölgeye yumurta akı uygulamaktan oluşmaktadır.

Kaynar suyla eliniz yandığında hemen elinizi soğuk suyun altına tutun ve sonrasında 2 yumurtayı kırarak aklarını (beyaz kısmını) ayırın ve çırparak elinizi bununla kaplayın.

Yumurta akını elinize veya yanan bölgenize uygular uygulamaz deriniz kuruyacak ve yumurta akı bir film tabakası oluşturacaktır. Yumurta akı doğal bir kollajen (bir tür albüminoid)dir. En az bir saat boyunca yanan bölgenize tabaka üzerine tabaka gelecek şekilde yumurta akı uygulayın. Bu uygulama hem acınızı dindirir hem de yanan bölgenizde iz kalmasını engeller. Yanan bölge yumurta akında mevcut ve aslında vitamin dolu bir plasenta (etene) olan kollajen sayesinde tamamen yenilenmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder